Boven ‘t Y

Herontwikkeling van bestaand kantoorpand naar een nieuwbouw woontoren van 120 meter
Buikslotermeerplein 161

Een dynamische hub voor winkelen, sport, cultuur, wonen en werken


Amsterdam Noord staat aan de vooravond van een opwindende transformatie. Het winkelcentrum van Amsterdam Noord, Boven ’t Y, wordt opnieuw vormgegeven als een dynamische hub voor winkelen, sport, cultuur, wonen en werken. Zo krijgt dit stadsdeel de kwalitatieve impuls die het verdient, zonder zijn unieke karakter te verliezen.

Verbinden

Onderdeel van deze vernieuwing is de herontwikkeling van een bestaand kantoorpand aan het Buikslotermeerplein tot een bruisende woontoren van 120 meter. In lijn met de visie uit de gemeentelijke projectnota streeft het project naar een evenwichtige verdeling tussen sociale woningbouw en vrije sector woningen, met een speciale focus op specifieke beroepsgroepen en de huidige bewoners van Noord. Het doel is om een inclusieve gemeenschap te creëren die sociale cohesie bevordert en bijdraagt aan een sterke lokale economie.

Vergroenen

 Het project omarmt ook de behoefte aan tijdelijke huisvesting met de introductie van short-stay woningen, die een directe oplossing bieden voor bijvoorbeeld plotseling alleenstaanden of zorgbehoevenden. De architectuur van het gebouw bevordert de vergroening van de omgeving en creëert openbare ruimtes die de interactie tussen bewoners en bezoekers stimuleren.

Verrijken

Met een strategische mix van functies wordt een duurzame, diverse en aantrekkelijke woonomgeving gecreëerd voor zowel huidige als toekomstige bewoners. Deze locatie staat symbool voor het nieuwe hart van Noord, centraal gelegen en ontworpen om een duidelijke identiteit te bieden aan alle gebruikers en bewoners. LOCUS nam initiatief en is risicodragend betrokken.

Boven ‘t Y

In het kort