HipHub

Een uitnodigend werkgebouw van duurzame en innovatieve materialen op kavel 2C2 in de Sluisbuurt
HipHub Sluisbuurt

Een nieuwe visie op werken en ontspannen

Op 28 augustus 2023 tekende LOCUS de optieovereenkomst voor kavel 2C2 in de Sluisbuurt in Amsterdam. Met HipHub ontwikkelen we hier een plek waar mensen samenkomen voor zowel werk als ontspanning. 

Innovatieve materialen

Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Space Encounters en krijgt een dynamische en stoere uitstraling. Dit komt onder meer door het gebruik van innovatieve en duurzame materialen als kalkhennep, gerecycled steen en tegelwerk, biobased composiet, gerecycled glas en aluminium. 

Slimme gevel

Kenmerkend zijn ook de zonnepanelen aan alle zijden van het bouwwerk. Deze zorgen ervoor dat het gebouw energieleverend wordt. Omdat de zonnepanelen gekleurd zijn, vallen ze minder op.

Verbinding met de straat

Op de begane grond zijn de gevels zo veel mogelijk van glas. Hierdoor is de overgang van buiten naar binnen uitnodigend en ontstaat er een gevoel van verbinding met de straat. Vloeren, plafonds en andere elementen lopen in een gelijke stijl door van binnen naar buiten. 

De Sluisbuurt

HipHub ligt midden in de Sluisbuurt aan de Rudi van Dantzigstraat met als directe buur het Montessori Lyceum Amsterdam. HipHub zal deze buurt als exclusief niet-woongebouw completeren als gemengde woon-werkwijk. De Sluisbuurt wordt een duurzame, groene stadswijk gelegen aan het water en dicht bij het centrum. Er komen ruim 5.500 woningen in een mix van lagere en hoge gebouwen. Vanaf 2024 komen de eerste Inholland-studenten in de Sluisbuurt studeren en de eerste bewoners er wonen. LOCUS ontwikkelt in de Sluisbuurt ook de woontoren Nachteiland.

HipHub

In het kort